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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela.
Fecha :  03/03/2017
Actualizado :  18/01/2018
Tipo de producción científica :  Poster
Autor :  ESTEVES, P.; MASTROPIERRO, M.M.; CASTILLO, A.; DALLA RIZZA, M.; BELZILE, F.; HERNANDEZ, L.; QUINCKE, M.
Afiliación :  PATRICIO ESTEVES, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; Estación Experimental INIA-Las Brujas, Rincón del Colorado, Canelones, Uruguay.; ALICIA MARIA CASTILLO SALLE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MARCO DALLA RIZZA VILARO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; Faculté des sciences de l'agriculture et de l'alimentation, Université Laval, 2425 rue de l'Agriculture, Québec, Canada.; LEONARDO ANDRES HERNANDEZ MARTINEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MARTIN CONRADO QUINCKE WALDEN, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Métodos para aumentar la eficiencia del mejoramiento de trigo.
Fecha de publicación :  2016
Fuente / Imprenta :  In: CONGRESO NACIONAL DE TRIGO, 8o. ; SIMPOSIO DE CEREALES DE SIEMBRA OTOÑO INVERNAL, 6o. ; ENCUENTRO DEL MERCOSUR, 2º, Pergamino, Argentina: AIANBA, 14-16 setiembre,2016.
Idioma :  Español
Palabras claves :  MEJORAMIENTO DE TRIGO.
Thesagro :  TRIGO; URUGUAY.
Asunto categoría :  --
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/6516/1/POSTER-Esteves-et-al-VIII-Cong-Trigo-Arg-Set16.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE101926 - 1PXIPS - DD

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Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Tacuarembó. Por información adicional contacte bibliotb@tb.inia.org.uy.
Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha actual :  23/10/2014
Actualizado :  04/05/2020
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  Internacional - --
Autor :  RESCONI, V.C.; CAMPO, M.M.; FONT I FURNOLS, M.; MONTOSSI, F.; SAÑUDO, C.
Afiliación :  V.C. RESCONI, Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos, Universidad de Zaragoza, Zaragoza, Spain; M.M. CAMPO, Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos, Universidad de Zaragoza, Zaragoza, Spain; FONT I FURNOLS, IRTA, España; FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; C. SAÑUDO, Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos, Universidad de Zaragoza, Zaragoza, Spain.
Título :  Sensory evaluation of castrated lambs finished on different proportions of pasture and concentrate feeding systems.
Fecha de publicación :  2009
Fuente / Imprenta :  Meat Science, Volume 83, Issue 1, September 2009, Pages 31-37. https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2009.03.004
DOI :  10.1016/j.meatsci.2009.03.004
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received 5 December 2008 // Received in revised form 16 March 2009 // Accepted 18 March 2009.
Contenido :  Castrated male Corriedale lambs from Uruguay were finished under one of four feeding systems, which differed in the level of pasture and the amount of concentrates. Treatment 1 (T1) was all pasture (P), T2 was P plus concentrate (C; 0.6% of live weight [LW]), T3 was P + C (1.2% of LW), and T4 was C plus alfalfa hay as a source of fibre (both ad libitum). A trained taste panel analysed samples from 96 lambs, using a quantitative descriptive method in a complete and balanced design. Eight of the 11 sensory attributes were affected by Treatment (p < 0.05). The inclusion of concentrate in the lamb diet improved the sensory quality of the meat, being related to its effect on lowering the intensity of undesirable odours and flavours (strange, rancid and acid), generating higher intensity of typical lamb aromas as well as producing higher tenderness. The frequencies of odour/flavour unsolicited observations also showed disadvantages to pasture feeding. Lambs fed only concentrates (T4) produced meat that had the highest fat flavour intensity and the best overall acceptability given by the panellists.
Palabras claves :  DIET; SHEEP MEAT; TASTE PANEL.
Thesagro :  OVINOS.
Asunto categoría :  L01 Ganadería
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO100237 - 1PXIAP - PPPP/Meat Science/2009
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